VIII. Petersburg Uluslararası Kültür Forumu’nda, Çin rüzgarı
Üç günlük VIII. Petersburg Uluslararası Kültür Forumu 16 Kasım’da Rusya’nın St. Petersburg kentinde sona erdi. Birkaç gün boyunca, dünyanın dört bir yanından gelen müzisyenler, dansçılar ve tiyatro sanatçıları Forum programına aktif olarak katıldı: 96 ülke ve bölgeden 35 binden fazla misafir, “Küreselleşmiş Bir Dünyadaki Kültürel Kodlar”, kültürel değişimler ve kültürlerarası diyaloglar konusunu tartıştı. Bu Forumun konuk ülkesi olarak Çin, bu forumu “Çin ruhuyla” dolduran bir dizi kültürel ve sanatsal etkinlik düzenledi.
“Rusya’nın Çin kültürüne ilgisi artıyor”
Forumda Rusya, Çin-Rus kültürel değiş tokuşları üzerine iki yuvarlak masa düzenledi. İlk oturumun konusu “Bir kemer, tek yönlü” – üniversiteler için zorluklar ve fırsatlar ”ve ikincisi -“ Sinema alanında Rus-Çin işbirliğine dair beklentiler ”; Yeni fikirleri görüşmek üzere Çin ve Rusya’dan üniversite rektörleri, öğretmenleri, yayıncıları, yöneticileri ve yayıncıları bir araya geldi.
Forumda işbirliğinin derin kökleri ve önerileri tartışmadan geliştirilmekte olan belirli projelere dönüştü.
Petersburg Devlet Üniversitesi yakın zamanda “Çin kültürünü teşvik etmek” ile ilgili iki şey yaptı: birincisi, Çinli bir Çin dili kursu açıldı; İkincisi, forumun arifesinde, üç klasik Çin kitabının elektronik versiyonları yayınlandı: “Kızıl Kule’deki Rüya” ve “Yuan Hanedanlığının Resmi Olmayan Tarihi” romanlarının ve 19. yüzyılın sonlarında yayınlanan “Eski Çin Güzeli Portreleri” romanlarının el yazısı.
“Çin ekonomisinin hızlı gelişimi ile bağlantılı olarak, Rusya’nın Çin kültürüne ilgisi gittikçe güçleniyor ve Rusya ile Çin arasındaki kültürlerarası ilişkiler sürekli gelişiyor. Rusya ve Çin, birbirlerinin kültürel geleneklerini ve kavramlarını daha iyi anlamalıdır. ” Petersburg Devlet Üniversitesinde Oryantal Araştırmalar Fakültesi Dekan Yardımcısı Rodionov, “Rusya ve Çin arasındaki ilişkilerin her alanda çeşitli alanlarda derinleşmesiyle Çin kültürünün gittikçe daha fazla dikkat çektiğine inanıyor. “Umarım gelecekte Rus-Çin kültürel değişimleri iki halk arasında karşılıklı anlayışı ve artan dostluğu teşvik eder.”
Ermitaj ve Çin Ulusal Gugong Müzesi işbirliği sürekli olarak güçlendiriliyor. Yakın zamanda Pekin’i ziyaret eden Hermitage müdür yardımcısı Bayan Svetlana Adaksina, iki ulusal müzenin Kış Sarayından ünlü Peacock saatlerinin planlanan sergisi gibi sergiler düzenleyerek işbirliği yapacağını söyledi. Her iki ülkenin insanlarına zengin müze koleksiyonları gösteren, yaygınlaştırma yöntemlerinde ve bilimsel ve teknolojik başarıların sunumunda birbirlerine güveniyorlar.
“Rusya ve Çin, kültürel değişim ve karşılıklı öğrenme modeli olmalı”
Yaklaşım aşina olma başlangıcıdır, entegrasyon hayranlık temelidir. Derin kültürel entegrasyon biçimlerinin çeşitliliği daha da fazla sayıda kültürel alanda aktif olarak desteklenir.
Çinli yazar Mo Yan “Bizim Jing Ke” nin senaryosuna dayanan Rus tiyatrosu “İmparatoru Öldür”, ilk olarak 14 Kasım’da St. Petersburg’da gösterildi. Oyunun tüm ana karakterleri Rus aktörleri. Oyunun yaratıcı yapımcısı Yulia Mylnikova, “Bu tiyatro ve edebiyat, oryantal plastik ve müzik, şiir ve deneysel Çin kaligrafisini birleştirme girişimi” dedi.
YENİ HABERLER
YORUMLAR
Henüz hiç yorum yapılmamış.