RUSEN uzmanlarından Dr. Yevgeniy Bakhrevsky, D. S. Likhachev Kültürel ve Doğal Miras Enstitüsü Müdürü olarak atandı.

31 Ağustos 2017, 21:19

RUSEN uzmanlarından Dr. Yevgeniy Bakhrevsky, D. S. Likhachev Kültürel ve Doğal Miras Enstitüsü Müdürü olarak atandı.

Rusya Devlet Bilimsel ve Kültürel ve Doğal Miras Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Yevgeniy Bakhrevsky, D.S. Likhachev Enstitüsü müdürlüğüne atandı.

Enstitü müdürü Arseny Mironov’un Moskova Devlet Kültür Enstitüsü Rektör Vekilliği görevine atanmasıyla boşalan müdürlüğe Dr. Yevgeniy Bakhrevsky‘nin atandığı açıklandı.

Dr. Yevgeniy Bakhrevsky, 2014’ten beri Likhachev Enstitüsünün müdür yardımcılığını yürütüyordu.

Dr. Yevgeniy Bakhrevsky‘nin atama kararnamesi Rusya Federasyonu Kültür Bakanı Vladimir Medinsky tarafından imzalandı.

Yevgeny Bakhrevsky ile röportaj

Yeni görevinizde neler yapmayı planlıyorsunuz?


YB: Öncelikle bu yıl başlatılan projeleri başarıyla tamamlamak istiyoruz.  Yılın sonunda kapsamlı bir araştırma da dahil olmak üzere bir dizi bilimsel makale yayınlamayı planlıyoruz. Gelecek yıl için planlar yapacağız.

Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığı hangi görevleri size sundu ve hangilerinin öncelikleriniz olduğunu düşünüyorsunuz?

YB: Enstitümüzün oldukça kesin bir kalkınma stratejisi var. Bunu uygulamak için meslektaşlarımızla birlikte çalışacağız.  Kültürel miras konusunda çalışmalar planlıyoruz.  Başta yurt içi olmak üzere yurt dışında da genel bir stratejimiz olacaktır.

Dr. Yevgeniy Bakhrevsky kimdir?

Rusya Federasyonu Kültür ve Doğal Miras Enstitüsü Müdürü

1969 yılında Orehovo-Zuyevo şehrinde (Moskova bölgesi) doğmuştur. 1993 yılında Sankt-Petersburg Üniversitesi, Şarkiyat Fakültesi, Orta Doğu Tarihi bölümünden mezun oldu. 2000 yılında Rusya Dilbilimi Enstitüsünde (Moskova) doktora tezini savundu. Doktora tez konusu: “17. Yüzyılda Kırım’ın Sosyal Lengüistik Durumu” dur. Ukrayna Şarkiyat Enstitüsü Kırım şubesinde çalıştı. Evliya Çelebi Seyahatnamesinin Kırım’la ilgili bölümlerini Osmanlıca’dan Rusça’ya çevirdi. Bu kitabın iki baskısı (1999, 2008) yapılmış, üçüncü baskısı 2016’da planlanmaktadır. İlk bilimsel çalışmaları Kırım Hanlığı ve Kefe Eyaleti Tarihi ile ilgilidir. Kırım Tatarlarının ve Mariupol Rumları hakkında etnografi araştırmalarında bulundu.

2011 yılında Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsünde çalışmaya başladı. Bu enstitüde Kafkasya, Azerbaycan ve Türkiye’de siyaset ve etnoloji meseleleri üzerine araştırmalar yaptı. 2014 yılından beri Rusya Kültür Bakanlığına bağlı Rusya Kültür ve Doğal Miras Enstitüsünde müdür yardımcısı ve Devlet Kültür Siyaseti Merkezinin müdürü olarak çalışmaktadır. 2017 yılında ynı enstitüye müdür olarak atanmıştır. Rusya Kültür Politikası Strateji Belgesi hazırlayan ekipte yer almaktadır. Günümüzde Rusya’nın yurt dışındaki kültür politikası konsepti, Rusya’nın yurt dışındaki kültür mirası ile ilgili rehberler, UNESCO faaliyetleri çerçevesinde savaş ve terör tehlikesi bulunan bölgelerde kültür mirasının korunması ve rehabilitasyonu vb. projelerde çalışmaya devam etmektedir.

Türkiye’de Prof. Dr. Salih Yılmaz ile birlikte hazırladığı Rusya-Türkiye Avrasya Paktı Mümkün mü? adıyla bir kitabı yayımlanmıştır.

 

 

YENİ HABERLER

YORUMLAR

Henüz hiç yorum yapılmamış.

YENİ HABERLER